Ben je gewaarschuwd voor een soa en heb je geen code gekregen?

Ben je gewaarschuwd voor een soa en heb je geen code? 
Goed dat je sekspartner je gewaarschuwd heeft. Neem deze waarschuwing serieus. Laat een soa-test doen, ook als je geen klachten hebt. Want je kan een soa hebben, zonder dat je het merkt. En ook dan kun je de soa doorgeven. Een soa kan leiden tot problemen met je gezondheid als je het niet op tijd laat behandelen. Zowel mannen als vrouwen kunnen bijvoorbeeld minder vruchtbaar worden van chlamydia en gonorroe. Dus laat je zo snel mogelijk testen en zo nodig behandelen. Dat is goed voor jouw gezondheid én voor die van je huidige en toekomstige sekspartner(s).

Laat je testen
Ga naar je huisarts of naar een soa-poli en vertel dat je gewaarschuwd bent voor een soa. Vermeld om welke soa het gaat en wat voor seks je hebt gehad (bv. pijpen/beffen, vaginale of anale seks). Dan kunnen de juiste testen afgenomen worden en kun je de juiste behandeling krijgen.

Waarschuw je sekspartner(s)
Als je zelf een soa blijkt te hebben, vraag dan je behandelaar om een code voor Partnerwaarschuwing.nl. Daarmee kun je je partner(s) - al dan niet anoniem - waarschuwen. Je kunt ook persoonlijk waarschuwen, bijvoorbeeld door middel van een gesprek of een telefoontje. Kijk op ‘Hoe vertel ik het?’ voor tips en filmpjes met voorbeeldgesprekken.

Zoek een soa-poli bij jou in de buurt

Was deze pagina nuttig?

Dankzij jouw feedback kunnen wij deze site verbeteren
Ja
Nee